Tuesday, June 11, 2013

Grčka musaka bez mesa

Grčka musaka bez mesa



Sastojci:
1 kg plavog patlidžana
 2 paradajza
 100 g sira fete
 60 g tvrdog sira
 200 g kisele pavlake
 3 jajeta
 1 glavica crnog luka
 ulje
 1 veza peršuna
 so ,biber
 timian, origano

Operite patlidžane i isecite na koturove. Posoljene ih ostavite 30
minuta. Iscedite.Polovinu patlidžana ispržite na ulju.
Isitnite luk, drugu polovinu patlidžana i dodajte sve začine.
Prodinstajte, prohladite i ispirirajte u mikseru.Dodajte oljušten i na
kocke isečen paradajz.
Izgnječite fetu, naribajte sir, dodajte kiselu pavlaku i jaja. Dobro
zamešajte. Polovini ove mešavine dodajte propasiranu masu i sve
dobro izmešajte.
U vatrostalnu posudu stavite polovinu prženih patlidžana, pa
pripremljenu masu i drugu polovinu prženih patlidžana. Zalijte
drugom polovinom mešavine sira i jaja.
U prethodno zagrejanoj pećnici pecite 40 minuta na 180 c.

0 comments:

Post a Comment