Grčka musaka bez mesa
Sastojci:
1 kg plavog patlidžana
2 paradajza
100 g sira fete
60 g tvrdog sira
200 g kisele pavlake
3 jajeta
1 glavica crnog luka
ulje
1 veza peršuna
so ,biber
timian, origano
Operite patlidžane i isecite na koturove. Posoljene ih ostavite 30
minuta. Iscedite.Polovinu patlidžana ispržite na ulju.
Isitnite luk, drugu polovinu patlidžana i dodajte sve začine.
Prodinstajte, prohladite i ispirirajte u mikseru.Dodajte oljušten i na
kocke isečen paradajz.
Izgnječite fetu, naribajte sir, dodajte kiselu pavlaku i jaja. Dobro
zamešajte. Polovini ove mešavine dodajte propasiranu masu i sve
dobro izmešajte.
U vatrostalnu posudu stavite polovinu prženih patlidžana, pa
pripremljenu masu i drugu polovinu prženih patlidžana. Zalijte
drugom polovinom mešavine sira i jaja.
U prethodno zagrejanoj pećnici pecite 40 minuta na 180 c.
Search This Blog
Tuesday, June 11, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment