Musaka od kafiola
Potrebno:
1-2 glavice karfiola,
3 kašike brašna,
3 kašike kisela pavlaka,
200 gr kačkavalja,
malo margarina,
po ukusu soli.
Postupak pripreme: Karfiol iskidati na krupnije cvetove i staviti u posoljenu vrelu vodu da se kuva svega 7-8 minuta. Izvaditi karfiol i ostaviti da se prohladi. Na malo margarina (ili maslaca) kratko ispržiti oko 3 kašike brašna, posoliti po ukusu i dodati oko 2 dl vode i 1 celu čašu kisele pavlake. Vodu dodavati postepeno da se dobije malo gušći bešamel. Vatostalnu posudu namazati tanko margarinom, karfiol iskidati na sitnije delove i pola količine staviti na dno posude, na taj karfiol dodatati oko 200 gr rendanog kačkavalja, pa na to ostatak karfiola. Musaku preliti bešamel sosom i kratko zapeći u rerni.
Search This Blog
Tuesday, June 11, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment