Tuesday, June 11, 2013

Musaka od kafiola

Musaka od kafiola



Potrebno:
1-2 glavice karfiola,
3 kašike brašna,
3 kašike kisela pavlaka,
200 gr kačkavalja,
malo margarina,
po ukusu soli.

Postupak pripreme: Karfiol iskidati na krupnije cvetove i staviti u posoljenu vrelu vodu da se kuva svega 7-8 minuta. Izvaditi karfiol i ostaviti da se prohladi. Na malo margarina (ili maslaca) kratko ispržiti oko 3 kašike brašna, posoliti po ukusu i dodati oko 2 dl vode i 1 celu čašu kisele pavlake. Vodu dodavati postepeno da se dobije malo gušći bešamel. Vatostalnu posudu namazati tanko margarinom, karfiol iskidati na sitnije delove i pola količine staviti na dno posude, na taj karfiol dodatati oko 200 gr rendanog kačkavalja, pa na to ostatak karfiola. Musaku preliti bešamel sosom i kratko zapeći u rerni.

0 comments:

Post a Comment