- 1 karfiol (oko 1,2 kg)
- 250 gr praške šunke u komadu
- 1 kisela pavlaka
- 100 gr kačkavalja
- 3 jaja
- 3 dl mleka
- prezle
- so
Karfiol očistite od zelenog lišća, odvojte cvetove, i dobro ih operite. Pristavite lonac sa tri litra vode i kašičicom soli da se kuva. U ključalu vodu stavite cvetove karfiola i kuvajte dok ne omeknu. Procedite kroz cediljku i ostavite da se malo ohladi. Šunku izrendajte na sitno rende, a pavlaku umutite sa jednim jajetom. Podmažite jena činiju komadićem putera. Svaki cvet karfiola uvaljajte u prezlu i naredjajte jednu polovinu karfiola na dno jena činije. Pospite celom količinom rendane šunke, a šunku zalijte pavlakom i jajetom. Sada naslažite ostatak karfiola uvaljan u prezlu. Razmutite preostala jaja, malo ih posolite dodajte mleko i dobro izmešajte. Nalijte musaku. Na kraju narendajte kačkavalj. Musaku pecite u rerni koju ste zagrejali na 200 stepeni nekih 40 minuta. Može se služiti toplo ali i hladno.
0 comments:
Post a Comment