Wednesday, May 15, 2013

Musaka od karfiola

Musaka od karfiola




  • 1 karfiol (oko 1,2 kg)
  • 250 gr praške šunke u komadu
  • 1 kisela pavlaka
  • 100 gr kačkavalja
  • 3 jaja
  • 3 dl mleka
  • prezle
  • so


Karfiol očistite od zelenog lišća, odvojte cvetove, i dobro ih operite. Pristavite lonac sa tri litra vode i kašičicom soli da se kuva. U ključalu vodu stavite cvetove karfiola i kuvajte dok ne omeknu. Procedite kroz cediljku i ostavite da se malo ohladi. Šunku izrendajte na sitno rende, a pavlaku umutite sa jednim jajetom. Podmažite jena činiju komadićem putera. Svaki cvet karfiola uvaljajte u prezlu i naredjajte jednu polovinu karfiola na dno jena činije. Pospite celom količinom rendane šunke, a šunku zalijte pavlakom i jajetom. Sada naslažite ostatak karfiola uvaljan u prezlu. Razmutite preostala jaja, malo ih posolite dodajte mleko i dobro izmešajte. Nalijte musaku. Na kraju narendajte kačkavalj. Musaku pecite u rerni koju ste zagrejali na 200 stepeni nekih 40 minuta. Može se služiti toplo ali i hladno.

0 comments:

Post a Comment