Sastojci:
- 200g pirinca
- 200 g kisele pavlake
- 50 g slanine
- 1 veza peršuna
- 100 g kobasice
- 1 kašika zacina od sušenog povrca
- 4 jajeta
- biber po ukusu
- 10 g maslaca
- 1 kocka supe
- 50 g ulja
- 30 g parmezana
Propržite pirinac na ulju, dolijte vode da ogrezne i dodajte kocku
supe.
Propržite slaninu i kobasice.
U ohladeni pirinac dodajte 1 celo jaje, kiselu pavlaku, sitno
seckan peršunov list, zacin od sušenog povrca i biber.
Vatrostalni sud namažite maslacem. Poslažite red prepremljenog
pirinca, red na kolutove secenih tvrdo kuvanih jaja, pa opet red
pirinca zatim red slanine i kobasice i završite sa pirincem Pospite
parmezanom i komadicima maslaca.
Pecite 45 minuta na temperaturi od 200 c .
0 comments:
Post a Comment