Saturday, May 11, 2013

Musaka od plavog patlidžana

Musaka od plavog patlidžana







  • 1kg plavog patlidžana 
  •  4 dcl sosa od paradajza 
  •  50g parmezana (nastruganog) 
  •  350g mlevenog juneceg mesa
  •  1 dcl ulja 
  •  0,5 dcl maslinovog ulja 
  •  2 kašicice natrunjenog suvog bosiljka 
  •  so po ukusu
  • biber po ukusu


Patlidžan isecite na kolutove, propržite na vrelom ulju s obe
strane.Posolite ih i poredajte u vatrostalnu posudu,namazanu
maslinovim uljem.Prelijte ih jednim delom sosa, pospite parmezanom
i bosiljkom i prekrijte dinstovanim mlevenim mesom.

Ovaj postupak ponavljajte koliko imate materijala.

Pecite u pecnici 30 minuta na 250oC.

Služite kao predjelo.

0 comments:

Post a Comment