Sastojci
- 4 veća krompira
- 150 g sremusa
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašičica aleve paprike
- 5-6 tvrdo kuvanih jaja
- 1 kašika ulja
- so i biber (po ukusu)
- 2 jaja
- 2 kašike kajmaka
- 250 ml mleka
- so
- biber
- malo hladnog putera
Na zagrejanom ulju malo propržiti sitno iseckan luk, dodati opran, prosušen i iseckan sremus i uz mešanje pržiti još 1 min. Dodati alevu papriku, so i biber, promešati i dodati opranom, oljuštenom i na krupno izrendisanom krompiru. Masu promešati, izručiti u đuvec – vatrostalnu posudu podmazanu s malo hladnog putera i poravnati. Preko naneti oljuštena i na kolutove isečena jaja, a zatim preliti mešavinom umućenih jaja, kajmaka i mleka, soli i bibera. Musaku peći – zapeći na 200°C (rerna s ventilatorom) oko 45-50 min. Pečenu musaku ostaviti da stoji 15 min u isključenoj rerni, a zatim služiti kao prilog ili glavno jelo po izboru.
0 comments:
Post a Comment