Thursday, May 9, 2013

Musaka sa sremusom

Musaka sa sremusom

Musaka sa sremusom

Sastojci
  • 4 veća krompira 
  •  150 g sremusa 
  •  1 glavica crnog luka 
  •  1 kašičica aleve paprike 
  •  5-6 tvrdo kuvanih jaja 
  •  1 kašika ulja 
  •  so i biber (po ukusu) 
 Ostali materijal:
  • 2 jaja 
  •  2 kašike kajmaka 
  •  250 ml mleka
  •  so 
  •  biber 
  •  malo hladnog putera 
Priprema
Na zagrejanom ulju malo propržiti sitno iseckan luk, dodati opran, prosušen i iseckan sremus i uz mešanje pržiti još 1 min. Dodati alevu papriku, so i biber, promešati i dodati opranom, oljuštenom i na krupno izrendisanom krompiru. Masu promešati, izručiti u đuvec – vatrostalnu posudu podmazanu s malo hladnog putera i poravnati. Preko naneti oljuštena i na kolutove isečena jaja, a zatim preliti mešavinom umućenih jaja, kajmaka i mleka, soli i bibera. Musaku peći – zapeći na 200°C (rerna s ventilatorom) oko 45-50 min. Pečenu musaku ostaviti da stoji 15 min u isključenoj rerni, a zatim služiti kao prilog ili glavno jelo po izboru.

0 comments:

Post a Comment