Friday, May 10, 2013

Musaka od kiselog kupusa

Musaka od kiselog kupusa






Sastojci:

  • 2 kg kiselog kupusa 
  • 300 g mlevenog svinjskog mesa 
  • 300 g mlevenog juneceg mesa 
  • 100 g slanine 
  • 200 g kisele pavlake 
  • 1 dcl ulja 
  • 1 dcl mleka 
  • 2 glavice crnog luka 
  • 3 jajeta 
  • so i biber po ukusu


Kupus isitnite,propržite na ulju sa glavicom luka i sitno secenom
slaninom.

Posebno propržite na ulju glavicu luka,meso, so i biber. Ohladite
i dodajte 1 jaje.

U vatrostalni sud poredajte trecinu proprženog kupusa, polovinu
mesa.Ponovite postupak i završite sa kupusom.

Musaku prelijte s umucenom kiselom pavlakom,jajima i mlekom.

Pecite u pecnici 1 sat na 220 c.

0 comments:

Post a Comment