Sastojci:
- 1 kg krupnijih tikvica
- 500 gr mlevenog mesa
- 1 glavica luka
- 2 kašike pavlake
- kašika peršunovog lišća
- 7 jaja
- 200 gr brašana
- 1 dl ulja
- 1 dl mleka
- so i biber
Tikvice oljuštite i isecite uzduz na tanke režnjeve, posolite i nek malo odstoje. Dobro umutite 5 jaja, malo posolite. U drugi tanjir stavite brašno.
Svako parče tikvice umočite u brašno pa u jaje i pržite na vrelom ulju sa obe strane dok ne dobije svetlo žutu boju. Izdinstajte na malo ulja sitno seckani luk, dodajte meso, so i biber po ukusu pa sve dobro propržite. Penasto umutite dva jaja, mleko i pavlaku. Dodajte malo soli, bibera i peršun. Slažite u vatrostalnu činiju tikvice, meso pa prelijte jajima i mlekom, zatim tikvice, meso preliv i završite slaganje redom tikvica koji ćete preliti preostalim jajima i mlekom. Pecite 50-55 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite toplo.
0 comments:
Post a Comment